Германия затегна мерките за сигурност около посолствата си

3034
Германия затегна мерките за сигурност около посолствата си

Германия съобщи, че е увеличила мерките за сигурност за дипломатическите си мисии в мюсюлманския свят заради ожесточените протести, свързани с обиден за исляма филм, разпространяван в интернет, предаде БГНЕС.

"Външното министерство увеличи мерките за сигурност в посолствата и консулствата на ислямските страни", съобщи министерството във връзка с информации, че Германия е затворила посолства. "Не можем да дадем подробности по индивидуалните мерки по съображения за сигурност", допълни същият източник.

Повишените мерки за сигурност бяха взети, след като посланикът на Вашингтон в Либия беше убит при атака на разгневени демонстранти в град Бенгази във вторник и след антиамерикански протести в Кайро.

Демонстрациите се разпространиха в целия Близък Изток и извън него, включително Бангладеш, Иран, Ирак, Израел, Ивицата Газа, Кувейт, Судан и Тунис. Белият дом съобщи, че мерките за сигурност около американските дипломатически мисии са били затегнати в целия свят.

Онлайн версията на седмичника "Шпигел" съобщи, че няколко германски посолства са били затворени заради опасения от нови атаки, включително мисии в северноафриканските държави, в Афганистан и Пакистан.

Редактор: Сияна Любомирова

Германия със 7 условия за Сърбия за започване на преговори с ЕС

Условията на германския парламент за започване на преговори за членство на Сърбия в ЕС не се отнасят само за Косово, пише днес сръбския...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com