Груевски: Гърция да обяви Цървенковски за народен герой

7923
Груевски: Гърция да обяви Цървенковски за народен герой

Премиерът на Македония Никола Груевски смята, че най-голяма изгода от политическата ситуация в Македония има Атина, която най-силно се съпротивлява на определянето на дата за преговори с Европейския съюз. Това пише днес скопският "Утрински весник".

"С онова, което прави Бранко Цървенковски, Република Македония претърпява най-големите вреди. През тези месеци той работи толкова много за Гърция, че ако продължава по този начин да руши имиджа на държавата, да бламира институциите и да подкопава основите на държавата, Гърция трябва да го провъзгласи за народен герой", заяви премиерът и лидер на управляващата ВМРО - ДПМНЕ Никола Груевски.

Скопие: Гърците и българите ни нападнаха в ЕП

Канонада българско-гръцки поправки на Резолюцията за Македония, която трябва да бъде приета от ЕП през април тази година, пише днес мак...

Най-голяма полза от цялата ситуация, според Груевски, има именно Гърция.

В същото време стана ясно, че по покана на министъра за външните работи Никола Попоски група евродепутати от днес ще бъдат на двудневно посещение в Македония. В състава на делегацията от Европейския парламент са Йежи Бузек от Полша, Туне Келам от Естония, Мирослав Миколашик от Словакия и Ласло Токес от Румъния. Освен среща с външния министър Попоски, утре евродепутатите ще осъществят срещи с президента Георге Иванов, премиера Никола Груевски, вицепремиера Теута Арифи, отговаряща за евроинтеграцията, депутати в събранието.

В центъра на разговорите с евродепутатите ще бъде напредъкът на Македония за изпълнението на критериите за членство в ЕС и особено реформите в ключовите области, които са предмет на интерес за пролетните заключения на Европейската комисия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com