Груевски: Опозицията няма да спре Македония за ЕС

6555
Груевски: Опозицията няма да спре Македония за ЕС

Ще продължим с реформите и няма да позволи на опозицията да навреди на евроинтеграцията, заяви македонският премиер Никола Груевски, предаде БГНЕС.

На фона на продължаващото политическо напрежение и улични протести в страната, Груевски подчерта, че ще продължи пътя към промени, като е готов да свика среща на лидерите на основните партии в Македония, сред които и основната опозиционна партия – Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ).

Лидерът на СДСМ Бранко Цървенковски, бивш премиер и бивш президент на Македония, заплаши с бойкот местните избори през март. Опозиционните сили, обединени в "Съюз за бъдеще", заплашиха че ще блокират три кръстовища в Скопие и с протестно шествие в Куманово.

Македонската опозиция настоява за "освобождаване на страната от режима на управляващите, който всекидневно отнема свободата на гражданите".

Опозицията вече бойкотира парламента от Коледа, когато дебатът за бюджета провокира сблъсъци между законодателите и техните поддръжници. Поводът бе изгонването от дебата на депутати социалисти. В сблъсъците бяха ранени 3-ма депутати и 11 полицаи.

Редактор: Десислава Ушатова

Македония: България като Гърция за "Скопие 2014"

България възприе гръцкия речник, коментират медиите в Скопие интервюто на президента Росен Плевнелиев в петък по Българската национална...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com