Гръцки министър: Ако искате да сме като България, просто трябва да фалираме!

16966
Гръцки министър: Ако искате да сме като България, просто трябва да фалираме!

За гърците, чиито данъци се увеличиха, заплатите се намалиха, а перспективите не са никак добри, новините за последните искания на европейските лидери дойдоха като кулминацията на една лоша шега, пише вестник „Вашингтон пост”.

Ако Гърция не получи нова спасителна помощ, до средата на март ще обяви невъзможност да изпълнява своите плащания, което може да наложи средиземноморската страна да напусне еврозоната и дори ЕС. Но преди Атина да може да получи повече пари, Европа иска да бъдат предприети мерки, които може да задълбочат и без това вече тежката рецесия, коментира изданието.

Отпор срещу идеята Гърция да бъде поставена под опека

Премиерът на Люксембург Жан-Клод Юнкер оцени днес като неприемливо германското предложение да се постави Гърция под опека с право на ве...

В Германия раздразнението от ситуацията с балканската страна вече е толкова силно, че миналата седмица евролидерите дори допуснаха идеята за специален пост на комисар, който да отговаря за гръцкия бюджет. По-късно обаче това германско предложение беше отхвърлено.

„Ако намалите заплатите, приходите, пенсиите, ако съкратите всичко, търсенето и потреблението ще намалеят бързо. Всички тези мерки са част от порочен кръг”, заяви гръцкият министър на регионалното развитие Михалис Хрисохоидис.

„Намаляването на заплатите не помага на търсенето, не помага на икономическия ръст. Ако искате да станете като България, не се нуждаете от „тройката” – ЕС, ЕЦБ и МВФ. Много е лесно. Обявявате фалит и с вас е свършено”, посочва Хрисохоидис.

"Шпигел": Гърция не е изпълнила обещанието си за приватизации

Гърция не е изпълнила обещанието си да събере приходи в размер на 50 млрд. евро от приватизациите, пише германското сп. "Шпигел", като ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com