Гърците започват да връщат парите си в банките

4217
Гърците започват да връщат парите си в банките

Гражданите на Гърция са върнали в банковите си сметки в гръцките банки близо 5 милиарда евро след изборите на 17 юни, които позволиха да се сформира правителство и до известна степен разсеяха страховете, че страната може да излезе от еврозоната, съобщи телевизия Скай, цитирайки източници от банковата сфера, предаде БГНЕС.

Все пак върнатите пари възстановяват капиталите, изтеглени само през двете седмици, предхождащи изборите, уточнява телевизионният канал.

По последни данни на Централната банка през май депозитите в местните банки са намалели с 8,5 милиарда евро, а от началото на годината - с повече от една трета.

Лагард нямала желание за предоговаряне на условията за Гърция

Държи ли Атина на условията за спестяване, които са поставени от кредиторите? Новото гръцко правителство би искало по-разхлабени изис...

За подкрепа на банковата система в миналото правителство е отделяло кредитни пакети, но когато изпадна в неплатежоспособност, то беше принудено да поиска кредити от ЕС и МВФ и така рекапитализацията на банките беше поета от международните кредитори на страната. За тази цел бяха отделени 18 милиарда евро и се очаква втори пакет в размер на 23-25 милиарда евро.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com