Хиляди недоволни от спирането от ЕРТ

8112
Хиляди недоволни от спирането от ЕРТ

Хиляди граждани се включиха в протестните демонстрации, организирани днес от синдикатите, след закриването на държавната телевизия и радио. Под обсада са всички регионални радиостанции и телевизионни центрове на държавната телевизия. Над 10 хиляди граждани подкрепят журналистите в Атина.

Въпреки забраната се излъчват кратки новинарски емисии от Атина, които се предават по интернет и по частната телевизия, собственост на комунистическата партия.

МВнР: Българите в Гърция да се пазят от 24-часовата стачка

Двата големи синдиката на Гърция – на работещите в частния (ГСЕЕ) и държавния сектор (АДЕДИ), както и синдикалната организация на...

Министърът на финансите Янис Стурнарас заплаши, че правителството ще отнеме лиценза на всички телевизии, които излъчват непозволено извънредните емисии на уволнените журналисти.

Опозицията настоява за спешно заседание на парламента по разразилата се криза след закриването на държавните медии. Премиерът насрочи за понеделник среща на лидерите от управляващата коалиция в търсене на изход от кризата.

Общата стачка приключва утре в 6 часа сутринта. Само журналистите от частните медии продължават с щафетни 24 часови стачки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com