И Австралия започва да свива разходите

4654
И Австралия започва да свива разходите

Необходимостта от бюджетни икономии достигна и до Австралия. Намаляването на цените на стоковите активи заедно с падането на обема на износа принуждават властите на страната да се замислят за намаляване на разходите, предаде КРОСС.

Моделът на австралийската икономика, която много сериозно зависи от износа на минерални ресурси, става все по-малко ефективен. За това започнаха да говорят и участниците в стоковия сектор, и самите власти още през лятото, на фона на новите признаци на спад в китайската икономика. Тя е основен търговски партньор на Австралия.

Австралия отхвърли еднополовите бракове

Австралийският парламент даде червена светлина на гей браковете дни след разгорещения дебат, който изяде главата на известен сенатор,...

През септември министърът на икономиката на страната Мартин Фъргюсън призна, че бумът на стоковите активи е завършил и заяви: "Лесните пари, които изработвахме по пътищата на стоките, сега вече са минало".

По последни данни търговският дефицит на страната се е увеличил през август до 2,02 милиарда австралийски долара. Тези цифри показват най-голямото превишаване на вноса спрямо износа за Австралия от 2008 година насам. През юли отрицателното търговско салдо бе 1,53 милиарда австралийски долара.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com