Икономиите скараха две министерства в Израел

3920
Икономиите скараха две министерства в Израел

Приближени на израелския министър на отбраната Ехуд Барак възроптаха срещу съкращаване, макар и символично, на бюджета на военното ведомство от страна на финансовото министерство, което с тази стъпка санкционира военните заради несъгласието им с приетите от правителството мерки за строги икономии, съобщават днес израелските медии, предаде БГНЕС.

Финансовият министър Ювал Щайниц от партията Ликуд наредил да се намали със 100 милиона шекела (20 милиона евро) бюджетът за отбрана, който надхвърля 60 милиарда шекела (12 милиарда евро). Приближените на Ехуд Барак окачествиха тази стъпка като "смешна и детинска".

Барак, лидер на дясноцентристката партия Атзамаут (Независимост с 5 депутати в Кнесета), гласува вчера против мерките за икономии на правителството.

Израел одобри пакет за затягане на коланите

Израелското правителство прие пакет с мерки за съкращения на разходите, чиято цел е да свали дефицита и да предпазва страната от криз...

Съгласно комюнике на офиса на премиера Бенямин Нетаняху 20 членове на кабинета са подкрепили тези строги мерки, чиято цел е да се намали бюджетният дефицит и да се предпази страната от световната икономическа криза. Кабинетът се договори тези съкращения да засегнат всички министерства, с изключение на военното, на външните работи и на здравеопазването.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com