Иран: Как се промиват детски мозъци

9159
Иран: Как се промиват детски мозъци

"Колко сладка, сладка е смъртта. Тя е като подарък, който Аллах пази за своите избраници": тези думи, написани от 14-годишно момче, се изучават от иранските ученици като пример за подражание. Така в Иран промиват мозъци.

Американският учен Арнън Гройс се заема преди известно време с една доста щекотлива задача: да изследва над 100 ирански учебници, излезли след 2000 година. На триста страници той систематизира стотици текстове, публикувани в тези учебници. Резултатите са ужасяващи - включително заради факта, че всички изследвани учебници са били изготвени и въведени по времето на президента-"реформатор" Мохамад Хатами.

Малдивите – греховният рай

Тюркоазена вода, бял пясък, безкрайни плажове - истински рай! Само че и раят има тъмни петна - поне според противниците на западните уд...

Винаги готов!

Посредством нов учебен предмет, наречен "Диалог на културите", Хатами прави опит да скъса с наложената от 1979 година индоктринация. Това обаче явно не му се удава - всички учебници и помагала са изцяло в духа на Ислямската революция на Хомейни. В тях изрично се подчертава, че тази революция била създала един особен исторически феномен: първото ислямско господство от 1400 години насам - една религиозна ислямска държава.

В учебник за седми клас е залегнала следната повеля: "За да продължим Ислямската революция, наш дълг е с всички сили да водим борба срещу арогантните и потисниците, и да не се спираме пред нищо, преди целият свят да е научил избавителното послание: Няма друг Бог освен Аллах." Под "арогантните" и "потисниците", споменати в този текст, се имат предвид САЩ и  техните съюзници.

Станете мъченици!

"Коста Конкордия": Супертехника, супер безпомощна

Странна гледка е забилият нос във водата гигант "Коста Конкордия"! И до момента остава недокрай ясно как можа да се стигне до тежката к...

Учебниците за 13-14-годишните съдържат уроци по военно дело, а в религиозно-политическите раздели се изтъква, че тъй като в исляма всеки джихадист е мъченик, учениците не само трябва да бъдат възпитавани в духа на Свещената война, но трябва също така да бъдат подготвяни за мъченичеството.

Като пример за подражание се изучава "завещанието" на едно 14-годишно момче-джихадист. Текстът гласи: "Колко жалък, колко сломен и невеж беше животът ми, преди да усетя Аллах. Имамът ми отвори очите. Колко сладка, сладка, сладка е смъртта. Тя е като подарък, който Аллах пази за своите избраници."

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com