Иран отказа преки преговори със САЩ

8702
Иран отказа преки преговори със САЩ

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей е отхвърлил предложение на представители на ръководството на САЩ за провеждане на преки преговори относно ядрената програма на ислямската република, предаде АФП, като се позова на официалния сайт на Хаменей.

Миналата седмица в хода на конференцията по въпросите за сигурността в Мюнхен вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Вашингтон не се отказва от директни преговори с Иран по ядрената му програма, въпреки това настоява срещата да има конкретен дневен ред.

Ахмадинеджад: Готови сме да заличим Израел

Иран е готов да стъпче Израел и да го унищожи, ако еврейската държава започне атака срещу ислямската република. Това заяви днес в Кайро...

Вчера иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че Иран ще разгледа предложението на САЩ за директни преговори в случай, че Вашингтон промени отношението си към Техеран.

„Изказванията на американските официални лица са нови и положителни, ние се надяваме положителните промени да засегнат и отношението им към Иран. Тогава ще разгледаме предложението в положителна посока”, каза иранският държавен глава.

САЩ, Израел и редица западни държави подозират Иран в разработването на ядрено оръжие под прикритието на програма за мирно използване на атомната енергия.

САЩ вчера потвърдиха, че са изготвили нови санкции срещу Иран, които имат за цел да ограничат доходите на страната от продажбата на петрол, като са включили в черния си списък органи, които са заподозрени за налагане на цензура в близкоизточната страна.

Иран ще прибере 110 млрд. долара от петрол за 2012 г.

Иран заяви, че през 2012 /иранската година приключва на 20 март/ неговите доходи от петрол ще достигнат 110 милиарда долара, предаде ...

Новите санкции трябва да попречат на иранските власти да използват приходите си от петрол, вложени във финансови институции в чужбина, или да ги върнат в Иран, където може да бъдат използвани за иранската ядрена програма.

Засилването на санкциите бе аргументирано с факта, че Иран не реагира на притесненията на международната общност относно целите на ядрената му програма.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com