Искат референдум за създаване на Албанска федерация

10982
Искат референдум за създаване на Албанска федерация

Лидерът на албанската партия „Червено-черен алианс” Крешник Спахиу внесе официално искане в Избирателната комисия на Албания за организиране на референдум за национално обединяване чрез формиране на Албанска федерация, предаде агенция Макфакс.

Според искането на партията на Спахиу във федерацията биха влезли Албания и Косово. Спахиу е изтъкнал, че внасянето на искането означава официално започване на инициатива за организиране на референдум.

(Велико)Албанската мечта

Оптимистите биха казали: ще се видим в Обединена Европа! А песимистите биха отвърнали: без граници на Балканите се живееше и в бивша Ю...

„Отбелязвахме сто години от независимостта, но сега изтъкваме, че това бяха сто години на разкъсване на Албания”, заявил Спахиу.

Информационна агенция МИА изтъква, че в подкрепа на тази инициатива вече са събрани необходимите 50 000 подписа. Припомняме, че за пръв път тази идея бе обявена на 28 ноември миналата 2012 г. на граничния КПП Морина.

Според Спахиу "Албания трябва да стане член на ЕС като албанска федерация, съставена от две части".

"Албанската федерация с две единици създава възможност албанците да влязат в ЕС като албанска федерация. Обединението ще се случи преди членството в ЕС. Това е едно задължение, което трябваше да има албанската политическа класа, за да потвърди, че не е заложник на антиалбанските държави", изтъкна Спахиу.

Политически анализатори отбелязват, че алиансът "Червено-черни" е идейно близък до косовското националистическо движение "Самоопределение".

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com