Ислямисти атакуват християните в Египет

16964
Ислямисти атакуват християните в Египет

Християните в Египет са подложени на вълна от нападение след свалянето от власт чрез военен преврат на президента ислямист Мохамед Морси, твърди неправителствената организация Египетска инициатива за лични права, предаде БГНЕС.

Междуверските сблъсъци започнаха с убийството на четирима копти в областта Луксор, на много места християнските храмове са подложени на палежи, поругаване и грабежи, твърдят правозащитниците. В четвъртък беше открито обезглавеното тяло на копт, отвлечен пет дни по-рано в Синай. Седмица по-рано в същия район неизвестни лица застреляха коптски свещеник.

Мохамед ел Барадей стана временен вицепрезидент на Египет

Мохамед ел Барадей положи клетва като временен вицепрезидент, предаде Асошиейтед прес. Водещият египетски реформатор се е заклел пред ...

"Това, което е обезпокояващо, е липсата на реакция от страна на силите за сигурност, които са длъжни да защитават гражданите и тяхната собственост", казва пред медиите Ишак Ибрахим от организацията.

Според него коптите са мишена на действията на радикални ислямисти, привърженици на сваления президент. Морси обвиняваше духовните водачи на коптите в заговор с военните, довел до отстраняването му от власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com