Испания трябва да спести 40 млрд. евро

3533
Испания трябва да спести 40 млрд. евро
Безработицата в страната достигна ново рекордно ниво

Испания трябва да спести от бюджета си 40 милиарда евро, ако иска да изпълни целта си за бюджетен дефицит за тази година от 4,4% от БВП, предупреди рейтинговата агенция „Мудис” в свой доклад. Това е с 42,8% повече от комбинацията от бюджетни съкращения и повишаване на данъците през 2010 и 2011 година, пише вестник „Ел Паис”.

В края на миналата година правителството на Народната партия обяви данъчни увеличения за 6,2 милиарда евро и съкращения на разходите от 8,9 милиарда евро, след като стана ясно, че целта за бюджетен дефицит от 6% от БВП за 2011 година няма да бъде изпълнена.

Испания прие закон срещу торент сайтовете

Закон, който ограничава използването на сайтове за споделяне на файлове, беше приет от испанското правителство. По този начин властите...

От „Мудис” посочват, че ситуацията за кредитния профил на Испания е „негативна”. От агенцията предупреждават, че са нужни допълнителни мерки за съкращения, за да може финансите на страната отново да станат устойчиви.

На 30 декември правителството обяви, че публичният дефицит на Испания за 2011 г. ще достигне 8% от БВП, с 1,3% по-нисък от този за 2010 г., но все още е много над 6-процентовата цел.

Броят на молбите за помощи за безработица в Испания се е увеличил за пети пореден месец през декември, като слабото възстановяване на икономиката от най-тежката рецесия в съвременната история се изпари, пише вестник „Ел Паис”.

Според данните на испанското министерство на труда броят на официално регистрираните безработни се е увеличил до 4,422 милиона души в края на 2011 година. Това означава, че една пета от работоспособното население на Испания е без работа.

Испания е истинската заплаха за икономиката на ЕС

Докато всички очи са вперени в Гърция и Италия, истинската заплаха за стабилността на Европейския съюз се оказва Испания, твърдят анали...

„Данните за безработицата за декември потвърждават влошаването на икономическата ситуация през втората половина на годината”, заяви новият държавен секретар по въпросите на заетостта Енграсия Идалго. За цялата изминала година редиците на безработните в Испания са се увеличили със 7,86%.

Според последните данни на Националния статистически институт нивото на безработицата в Испания в края на септември е било 21,5%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com