Италия събра 5.4 млрд. евро от държавни облигации

4012
Италия събра 5.4 млрд. евро от държавни облигации

Успешна емисия 10-годишни държавни облигации реализира Италия, след като по сметки на Министерството на финансите на страната постъпиха 5.47 млрд.евро, съобщиха източници от правителството, предаде БЛИЦ.
Лихвата по тази емисия слезе до 5.96 % при 6.19% на предишния аукцион, а презаписването стигна 1.29 пъти спрямо 1.28 пъти. Въпреки понижването на доходността обаче италианските разходи за заемане на средства остават високи, твърдят експерти. За да се намали напрежението в икономиката на страната са необходими още усилия и нови емисии в следващите месеци.

С днешния аукцион италианското министерство на финансите вече е изпълнило 64% от годишната си цел за набиране на средства от пазарите, като широката база от вътрешни инвеститори помагат на страната да се справи със свиващото се международно търсене на държавния й дълг.

Все пак повечето експерти отбелязват факта, че за пръв път от април насам доходността по 10-годишните италиански облигации пада под 6% на аукцион, а като основна причина се сочи предприетата офанзива на Европейския съюз спрямо кризата в еврозоната.

Редактор: Сияна Любомирова

Жените на мафиотите поемат бизнеса

Жените на италианските мафиоти все по-често застават начело на мафиотските кланове и се справят не по-лошо от мъжете. В полите на пла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com