Ким Чен Ун вдъхновен от Хитлер

29166
Ким Чен Ун вдъхновен от Хитлер

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е раздал на свои висши служители копия на книгата "Моята борба" на Адолф Хитлер с указание да я ползват като наръчник в ръководната си работа, съобщават медиите в Сеул, цитирани от АФП и БГНЕС.

Преводът на писания през 1924 г. манифест на германския нацистки водач е бил предоставен на избран кръг от ръководители по време на рождения ден на Ким през януари.

"Посочвайки, че Хитлер е успял да възстанови Германия за кратък период от време след поражението в Първата световна война, Ким Чен Ун издаде заповед да се изучи задълбочено опитът на Третия Райх и да се извлекат практически поуки от това", посочва неназован севернокорейски източник на служба в Китай и цитиран от всички медии в Сеул.

Северна Корея хвърли отговорността за провала на преговорите на Юга

Северна Корея хвърли отговорността за провала на преговорите на министерско ниво на Сеул, заявявайки, че представеният списък с участ...

Освен това обърнал внимание, че спортът играе важна роля в укрепването на единството и разпространяването на нацистката идеология в Германия, призовавайки за провеждането на политики, насочени към разпространяването на спортната активност сред севернокорейците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com