Кипър ще става целогодишна туристическа дестинация

4069
Кипър ще става целогодишна туристическа дестинация

Кипър е известна лятна туристическа дестинация, но с амбиции да стане желан маршрут целогодишно. Правителството одобри специален план за насърчаване на туризма, с който дава стимули на авикомпаниите, превозили повече гости на острова, предаде БНР.

Целта на приетия план е туризмът в Кипър да отговори активно на силната международна конкуренция, подчерта при представянето му правителственият говорител Стефанос Стефану.

Кипърските турци ще променят името на своята държава

Признатата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) възнамерява да въведе редица промени, ако през настоящата годин...

Новите инициативи обхващат проекти за откриване на нови маршрути до и от острова, стимули за увеличаване на туристите през зимния период от ноември до март, както и стимули за нарастване на трафика и туристическия поток за следващите пет години. 

Кипърското правителство предвижда специални стимули за авиокомпаниите като намаляване на летищните такси за нискотарифните при увеличен брой на превозените към острова туристи. 

Според кипърската туристическа организация изминалата 2011 година е успешна с ръст от 10% на броя на туристите и 14% увеличаване на приходите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com