Компрометиращ запис от нощта на потъването на "Коста Конкордия"

14392
Компрометиращ запис от нощта на потъването на "Коста Конкордия"

Водолази откриха телата на още петима пътници на потъналия кораб „Коста Конкордия". С тях броят на загиналите стана 11, а 24 са в неизвестност, съобщава http://www.btv.bg

Междувременно италианските власти разпространиха аудио запис със сигнала за бедствие на катастрофиралия кораб от нощта на инцидента.

В него става ясно, че капитанът е един от първите, които са се качили на спасителните лодки и не е желаел да се върне за дейностите по евакуирането на пътниците.

Аудио записът:

Потомци на загинал на борда на "Титаник" - на борда на "Коста Конкордия"

Двама потомци на имигрант от Лондон, който в началото на миналия век започнал работа на „Титаник” като келнер и загинал при...

- Говори капитан Скетино.

- Скетино? Чуйте, Скетино, има хора, блокирани на борда... Върнете се на кораба и докладвайте колко хора има на палубата и как върви операцията по евакуирането им. Ясно ли е? Скетино, може да си се спасил от морето, но ще те накарам да си платиш за това, че си изоставил кораба.

- Командире, моля ви...

- Няма какво да ме молиш! Връщай се на кораба!

Записът противоречи с първото интервю на капитана веднага след инцидента, в което Франческо Скетино, капитан на кораба, твърдеше, че с екипажа му са били сред последните, които са се спасили от кораба.

Изваждането на "Коста Конкордия" може да започне с повдигането му с гигантски балони

Изключително деликатната операция по изваждането на заседналия кораб "Коста Конкордия" може да започне с помощта на гигантски балони, к...

Бреговата охрана установи самоличността на всички безследно изчезнали - 14 германци, шестима италианци, четирима французи, двама американци, и по един унгарски, индийски и перуански гражданин.

Италианските власти смениха тактиката си на търсене, като използваха контролирани експлозии за по-бърз достъп до помещенията, където все още има шанс за живота на пътниците в неизвестност.

Междувременно българските моряци от екипажа на потъналия "Коста Конкордия" се завръщат у нас до дни

Уверението е на управителя на корабната агенция "Комак" Йордан Ачев.

Сънародниците ни са настанени на остров Джилио, имат всички удобства и им е осигурена храна.

Подновиха спасителните работи на "Коста Конкордия"

Спасителните работи на разбилия се пътнически кораб "Коста Конкордия бяха подновени, предадоха осведомителните агенции. Според съобщен...

"Ние имаме изпратени 6 моряци на борда, всичките са добре, чувам се с тях почти всяка вечер. Чакат всеки момент да бъдат репатрирани в България. Семействата им се успокоиха. За моряка няма по-хубаво от това да го изпратят жив и здрав и да го посрещнат жив и здрав", каза Ачев.

Георги Стоев е един от моряците на потъналия край бреговете на Тоскана круизен кораб. Какво точно се е случило и как са се измъкнали сънародниците ни - не разказа, защото тече следствие.

„Всички сме тук! Чакаме да ни разпитат, прибираме се в България и ще ви дадем интервюта.

Тука има следствие, засегнати са много хора, има много хора, участващи в този инцидент. За това не искаме да отговаряме, преди да сме отговорили пред следствието. Не е необходимо следствието да разбира от пресата. Тези, на които им липсваха документи, вече са издадени”, заяви Стоев.

Документите си моряците са получили със съдействието на консула ни в Италия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com