Лондон решава за гей браковете

5329

Трима високопоставени министри от британското правителство призоваха своите съпартийци от Консервативната партия да подкрепят законопроекта за гей браковете по време на гласуването в парламента, предаде Би Би Си.

Министрите на финансите, външните работи и вътрешните работи Джордж Озбърн, Уилям Хейг и Тереза Мей изпратиха писмо, в което се посочва, че мнозинството от британците подкрепят еднополовите семейни съюзи.

Русия твърдо против хомосексуалните да осиновяват

Русия няма да разреши на своите сирачета да бъде осиновявани от хомосексуални семейства, заяви Павел Астахов, пълномощник към прези...

Законопроектът трябва да бъде гласуван днес в британския парламент. Ако документът бъде приет, то официално ще могат да се регистрират еднополови съюзи, сключени на граждански или религиозни церемонии в Англия и Уелс.

Около 120 депутати от управляващата Консервативна партия са готови да гласуват „против”. Опозиционните лейбъристи подкрепят законопроекта.

Законопроектът ще даде възможност на еднополови двойки да сключват граждански брак, като ще позволи на различните вероизповедания да решават дали да зачетат този съюз. Изключение ще прави Англиканската църква - стожер на основната религия в страната, за която този вид бракове остават незаконни.

Редактор: Десислава Ушатова

Първият гей брак във Франция: Мъжете се омъжили... погрешка

Въпреки че никога не са се срещали, Жерар и Ален официално са венчани през 1993 г., предаде БГНЕС. Изглежда този гей брак е бил предве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com