Меркел е против да се дават повече правомощия на ЕК

4617
Меркел е против да се дават повече правомощия на ЕК

Германският канцлер Ангела Меркел се противопоставя на идеята да се предоставят повече правомощия на Европейската комисия и е съгласна с Франция, че правителствата от Европейския съюз трябва да работят в по-тясно сътрудничество по отношение на икономическата политика.

„Не виждам нужда в бъдещите няколко години да се откажем от повече правомощия за сметка на Комисията в Брюксел”, заяви Меркел пред германското списание „Шпигел”.

Меркел и Оланд искат еврозоната да има президент

Еврозоната да има постоянен президент, който да гарантира по-добра икономическа координация. За това се обявиха германският канцлер Ан...

„Става дума например за пазара на труда и пенсионната система, но също и за данъчната и социална политика. Сътрудничеството в икономическата политика в Европа е твърде слабо и трябва да се засили и това е далеч по-различно от предоставянето на Брюксел нови компетенции”, заяви тя.

По време на преговори в Париж в четвъртък Меркел и френския президент Франсоа Оланд подкрепиха по-тясното икономическо сътрудничество между страните-членки на еврозоната.

Оланд разкритикува изпълнителния орган на ЕС относно предложените от него предложения от миналата седмица за реформи във френската икономика, като заяви, че ЕК не трябва да „диктува” реформите в страните-членки. Неговият националистически тон разтревожи не само Брюксел, но и някои членове на дясноцентристската коалиция на Меркел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com