Министърът на отбраната на Сирия е убит

4161
Министърът на отбраната на Сирия е убит

Министърът на отбраната на Сирия генерал Дауд Раджа е убит при бомбен атентат. Сред ранените е и министърът на вътрешните работи Мохамад Ибрахим ал Шаар, предаде Франс прес, позовавайки се на националната телевизия, предаде БГНЕС.

При днешния самоубийствен атентат срещу сградата на Агенцията за национална сигурност на Сирия в Дамаск има ранени сред намиращите се там министри и високопоставени служители в агенцията, някои от които са тежко пострадали.

В сградата се е провеждало заседание по въпросите на сигурността с участие на няколко министри и високопоставени служители в агенцията. Според активисти от антиправителствената опозиция близо до атакуваната сграда е разположена болница, която в момента е поставена под засилена охрана от подразделения на елитната Републиканска гвардия.

Агенцията за национална сигурност е в квартала Рауда в центъра на столицата. Неин директор е генерал Хишам Ихтиар, за чиято съдба не се знае нищо. Този атентат става в момент, когато в периферни квартали на Дамаск се водят ожесточени сражения между бунтовници и редовната армия.

71-годишният Хишам Ихтиар е ключова фигура в репресиите на режима срещу бунта, който избухна през март 2011 г. . От 23 май с.г. той е включен в списъка на лицата, санкционирани от ЕС. На 20 май т.г. беше извършен опит за отравяне на генерала и няколко други високопоставени военни. Според дипломатически източници служител в куриерска агенция поставил живак в храната им и успял да избяга.

Редактор: Ая Косарова

Има ли значение, че в Сирия се води гражданска война?

След година и половина на ескалиране на насилието и хиляди убити Международният комитет на Червения кръст най-накрая призна, че в Сири...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com