Мит Ромни: САЩ не трябва да спасяват банковата система в Европа

3545
Мит Ромни: САЩ не трябва да спасяват банковата система в Европа

Смятаният за фаворит за кандидатурата на републиканците за президентските избори Мит Ромни заяви, че не е необходимо САЩ да се хвърлят да спасяват изпадналата в затруднения банкова система в Европа, предаде Франс прес.

"Няма нужда да се втурваме към Европа да спасяваме банковата й система", отговори Ромни на въпрос дали е готов да помогне на европейците след отслабването на общата им валута. На дебати със своите съперници за номинацията на републиканците Нют Гингрич, Рик Пери, Рон Пол и Рик Санторъм в Южна Каролина, където в събота предстоят първични избори, Ромни се обяви също за минимална намеса на американското правителство в икономическия живот.

Обама и Мит Ромни спечелиха в Ню Хемпшър

Мит Ромни и Барак Обама спечелиха първичните избори съответно на републиканците и демократите за президентската номинация, произведени...

"Ние трябва да отворим пазарите и да накараме американците да заработят отново. Това е отговорът, а не спасявания на банки", подчерта Ромни.

Изявлението на Ромни, който води пред останалите четирима претенденти за републиканската президентска кандидатура, бе предшествано от съобщение на "Стандард енд Пуърс", че понижава кредитния рейтинг на 9 страни от еврозоната, между които и на Франция. По време на дебатите Мит Ромни бе подложен на натиск от своите съперници да декларира данъците върху доходите си. Той отговори, че ако получи номинацията, ще го направи, изразявайки за първи път от началото на кампанията подобна готовност.

Бившият губернатор на Масачузетс бе нападнат също и за работата си начело на инвестиционния фонд "Бейн Кепитъл", който според критиците му разграбвал компании и оставял хората им без работа. Ромни отрече обвиненията и отговори, че фондът му е инвестирал в над 100 фирми и е създала десетки хиляди работни места. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com