Мудис: Дългът на Гърция е непогасяем

5746
Мудис: Дългът на Гърция е непогасяем

Рейтинговата агенция Мудис смята, че въпреки споразумението за гръцкия дълг, което беше постигнато през нощта в понеделник срещу вторник с цел да се облекчи бремето на гръцкия дълг, той остава непогасяем и вероятността страната да изпадне в неплатежоспособност е голяма.

"Ние държим на мнението си, че вероятността от дефолт заради дълга към частните кредитори е голяма и дотолкова, доколкото 70% от дълга е към публични кредитори и само контролирано намаляване на главницата от страна на тези публични кредитори би направило дълга поносим", посочват авторите на оценката.

Според Мудис все още са налице значителни рискове за изпълнението на програмата за възстановяване на публичните финанси на Гърция и те са свързани най-вече с крайната икономическа и социална несигурност в страната.

В същото време икономическата криза в Гърция прекроява и политическия пейзаж в страната.

Гърците започнаха да връщат парите си в банките

През октомври 2012 година общият размер на депозитите в гръцки банки е достигнал 155,2 милиарда евро от 154,3 милиарда евро в края на с...

Радикалната лява партия Сириза увеличава преднината си в предпочитанията на избирателите пред управляващите консерватори. Това сочат данните от ново проучване на общественото мнение, проведено в Гърция, предаде агенция Ройтерс.

Ако днес в Гърция имаше парламентарни избори, то те щяха да бъдат спечелени от Сириза с 31,5% от гласовете. На второ място се нарежда „Нова демокрация” на премиера Андонис Самарас с 26,5%. През октомври 30,5% от гърците биха подкрепили радикалната левица срещу 27% за „Нова демокрация”.

Трета по популярност е ултранационалистическата партия „Златна зора” с 12%.

Редактор: Десислава Ушатова

Скопие и Атина съзряха териториални претенции в реч на Бериша

Ликуваща Албания отпразнува вчера 100 години от обявяването на независимостта от Османската империя с манифестации, в които участваха...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com