МВнР: Българите в Гърция да се пазят от 24-часовата стачка

5900
МВнР: Българите в Гърция да се пазят от 24-часовата стачка

Двата големи синдиката на Гърция – на работещите в частния (ГСЕЕ) и държавния сектор (АДЕДИ), както и синдикалната организация на ГКП – ПАМЕ, са обявили общогръцка 24-часова стачка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи по информация на Посолството на Република България в Атина.

Стачката е в знак на солидарност с работещите в гръцката обществена радио-телевизионна компания ЕРТ, която бе закрита на 11 юни т.г., и се предвижда да бъде създадена отново през септември, но с променена концепция и структура и с много по-малко служители. Освен спирането на работа, традиционно, стачните действия в страната се съпътстват с митинги, най-често в идеалния център на Атина, което максимално затруднява движението и извършването на нормални активности от страна на населението.

Чудовищни разходи в спряната гръцка държавна телевизия

След закриването на гръцката национална телевизия ERT продължават да излизат информации за космическите суми, раздавани като заплати на...

24-часова стачка са обявили и лекарите, които са на подчинение на Националната здравна служба. В периода 15.00 - 17.00 часа ще стачкуват и служителите в РВД. Редица други браншови синдикални организации също са заявили намерението си за стачка, включително артисти, градски транспорт, туристически автобуси и др. Отменени са и изпити във ВУЗ.

Българските граждани, планиращи пътуване до Гърция, или пребиваващи временно или постоянно в страната, в периода на обявените стачни действия, по възможност да избягват централните части на гръцката столица и други места с по-голямо струпване на протестиращи граждани, съветват от МВнР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com