Обама: Не правим достатъчно за защитата на децата

9031
Обама: Не правим достатъчно за защитата на децата

Президентът на Съединените щати Барак Обама се закле, за да не допусне нова трагедия като тази в Нютаун. Обама произнесе реч на възпоменателна служба в памет на жертвите и се срещна с близки на убитите.

"Можем ли да кажем, че правим достатъчно за защита на децата? Мисля за това последните дни. И ако трябва да съм честен - отговорът е "не". На подобни трагедии трябва да се сложи край", заяви Барак Обама.

Бащата на масовия убиец: Съкрушен съм! Не проумявам това, което се случи

В траурния за цяла Америка ден, Питър Ланза - бащата на самоубилия се Адам Ланза, който извърши масовото убийство в началното училище, ...

В петък, 14 декември, 20-годишният Адам Ланза нахлу в начално училище в Нютаун и уби 26 души, 20 от които деца.

Американският президент подчерта, че за четвърти път, откакто е президент, утешава скърбящи след масово убийство. Той призна, че нито един закон или набор от закони не може да премахне злото сам по себе си.

Президентът обеща да бъдат взети мерки за предотвратяване на подобни трагедии.

В същото време все повече призиви се чуват в САЩ за забрана на автоматичните огнестрелни оръжия. Режимът за продажба на оръжия отвъд Атлантика е доста либерален и често в различни щати може да се закупи оръжие доста лесно.

Открили цял арсенал оръжия в дома на стрелеца от Нютаун

Полицията е открила цял арсенал оръжия в дома на Адам Ланза, извършителят кървавото нападение в американско начално училище, предаде Си...

В американските медии започнаха да излизат още подробности около трагедията. Оказа се, че една от учителките в училището - Виктория Сото, е успяла да скрие част от децата в килер и така ги е спасила.

Междувременно Ланза вече има свои последователи извън САЩ. В Уругвай психично болен мъж се е опитал да повтори деянието на американеца, но за щастие е бил спрян преди да даде и един изстрел. Мъжът е обяснил, че се възхищава от Ланза.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com