Оли Рен иска още по-строги ограничения на разходите

4829
Оли Рен иска още по-строги ограничения на разходите

Европейските лидери трябва да предприемат мерки за още повече ограничения на разходите, ако еврозоната иска да избегне "разпадане" и "депресия", заяви еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен, предаде БГНЕС.

На фона на непосредствената финансова опасност за Испания и спекулациите за възможно излизане на Гърция от еврозоната Рен заяви, че бюджетната консолидация, реформите и някои държавни инвестиции са от ключово значение.

"Честно казано, трябва да направим това, ако искаме да избегнем разпадане на еврозоната и ако искаме тя да оцелее", заяви Рен. Той допълни, че "изпадане в несъстоятелност или разпадане" вероятно ще причинят много по-големи неприятности на европейските граждани от допълнителните непопулярни мерки за ограничаване на разходите и реформи, тъй като това ще доведе до "ужасна депресия в Европа и в света".

Според Рен решението остава на първо място в "продължаването на курса за фискална консолидация, второ, предприемането на структурни реформи и, трето, стимулирането както на държавните, така и на частните инвестиции, за да се осигури гориво на двигателя на растежа".

В този критичен кръстопът за еврозоната Рен омаловажи ролята на еврооблигациите или на споделянето на суверенния дълг. "Няма да можем да преодолеем проблемите ни, като се съсредоточим само върху съвместното емитиране на евродългове". Той заяви, че се изисква много по-усъвършенствана защитна стена само няколко седмици преди влизането в сила на Европейския механизъм за стабилност на стойност 800 милиарда евро.

Редактор: Ая Косарова

ОИСР: Еврозоната без растеж през 2012 г.

Икономиката на страните от еврозоната вероятно няма да регистрира растеж през текущата година, но затова пък в САЩ той ще бъде 2,4%, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com