ООН: Израел да изтегли всички заселници от Палестина

10081

Израел трябва незабавно да прекрати строителството на селища и да започне да изтегля своите заселници от палестинските територии. Това се казва в доклад на ООН, оповестен в четвъртък, пише вестник “Банкок пост”.

„Израел трябва да прекрати всички строителни дейности без предварителни условия и трябва незабавно да започне процес на изтегляне на всички заселници” от окупираните територии, е заключението на мисия на ООН за установяването на фактите.

Близкият Изток е в бойна готовност

Сирийските войски в района на Голанските възвишения са приведени в пълна бойна готовност, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на британск...

Заради заселническите действия човешките права на палестинците „са нарушавани постоянно и ежедневно”, посочват тримата независими експерти в доклад, поръчан миналия март от Съвета на ООН по човешките права.

Експертите, които ще представят заключенията си пред 47-членния съвет на 18 март, призовават още еврейската държава да „гарантира адекватно, ефективно и навременно обезщетение за всички палестински жертви на нарушаването на човешките права в резултат на заселванията”.

От своя страна Израел отхвърли експертния доклад.

В свое комюнике израелското министерство на външните работи окачестви документа като „предубеден” и саботиращ усилията за разрешаването на конфликта.

Нетаняху иска САЩ да нанесат превантивен удар по Иран

Израелски военен удар по Иран няма да има нужния ефект, такъв удар трябва да бъде нанесен от САЩ, заяви израелският премиер Бенямин ...

„Контрапродуктивните мерки като този доклад могат единствено да саботират усилията за намиране на трайно решение на израелско-палестинския конфликт”, се казва в комюникето.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com