Пакистанските талибани заплашиха Индия с война

9347
Пакистанските талибани заплашиха Индия с война

Радикалното движение „Техрик Талибан и-Пакистан” (Движение на талибаните в Пакистан) обяви готовност за удари на индийска територия, предаде РИА Новости.

По-рано министърът на вътрешните работи на Индия Сушилкумар Синд обвини десните партии „Бхатрия джаната партии”(БДП) и „Раштрия сваямсевак сангх” (РСС) в подготовка на индийски терористи.

Первез Мушараф смята да се върне в Пакистан

Бившият президент на Пакистан Первез Мушараф възнамерява да се върне в родината си и да продължи политическата си кариера, предаде Би Б...

Според талибаните изявлението на Синд е официално признание за това, че „индийските терористи се ползват с подкрепата на държавата”.

„Ако САЩ и ООН не се заемат с въпроса за спонсорирания от индийската дръжава тероризъм в Кашмир и насилието на партиите БДП и РСС над мюсюлманите в Индия, талибаните от Пакистан не само ще се заемат с това, но и ще нанесат удари. Ще започнем реален джихад за свободата на кашмирските мюсюлмани”, заявява представителят на талибаните Ахсанулла Ахсан.

В същото време полицията в индийската част на Кашмир предупреди официално населението да построи подземни бункери и да се подготви за война с ядрено оръжие, съобщават световни информационни агенции. Тази информация идва на фона на последните сведения, според които индийската и пакистанската армии вече са постигнали съгласие за прекратяване на трансграничната стрелба.

"Ако ударната вълна не ви удари най-много 5 секунди след отблясъка, то значи Вие сте достатъчно далеч от опасната точка", се казва в едно от обявленията, носещи заглавието "Защита от ядрени, биологически и химически оръжия".

114 жертви на серия атентати в Пакистан

114 души станаха жертва в резултат от серия атентати в Пакистан, с което петък, 11 януари, се превърна в един от най-кървавите дни в ...

В предупреждението се припомня, че обикновено при едно ядрено нападение веднага след детонацията следва първоначално дезориентиране. В листовките се изтъква, че "един ядрен удар може да порази и да убие много известни и изтъкнати личности".

Както отбелязват медии, инструкциите били публикувани и от местен вестник на английски език. В текста му се посочва, че при поражение на ядрена бойна глава е много важно хората да се подготвят да реагират на първоначалната ударна вълна. В него се предупреждават хората да изчакат да спрат ветровете и чак след това да излязат от домовете си.

Населението също така се насърчава да изгради подземни убежища, в които цялото семейство може да остане за две и повече седмици.

Припомняме, че от 1947 г. досега Индия и Пакистан водят още три войни заради все още неразрешения въпрос за Кашмир.

Смъртна присъда за богохулство в Пакистан

През вчерашния ден съд в Пакистан издаде смъртна присъда на Хазрат Али Шах, който бе обвинен в богохулство, съобщават световни медии....

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com