Палестинското движение "Фатах" поиска връщане на границите от 1967 г.

12686
Палестинското движение "Фатах" поиска връщане на границите от 1967 г.

Палестинското движение „Фатах” днес призова държавния секретар на САЩ Джон Кери да промени предложението си за подновяване на преговорите между палестинците и израелците, като поиска връщане на границите от 1967 година, предаде АФП.

„Централният комитет има няколко изисквания, за да се върне към преговорите, и най-важното от тях е Кери да призове за преговори, основани на двудържавно разрешаване на близкоизточния въпрос с границите на страните от 1967 година”, заяви представител на движението, който поиска „поправки в плана Кери”.

Израел е гневен от директива на ЕС

Официални представители на Израел критикуваха остро директива на ЕС, която ще бъде огласена в петък и ще влезе в сила от 2014 г. Спор...

Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас пък заяви, че ще обсъди инициативите на държавния секретар на САЩ Джон Кери, насочени към възобновяване на мирния процес в Близкия изток с ръководителите на „Фатах” и Организацията за освобождение на Палестина, предаде РИА Новости.

Позицията на двете политически организации може да изиграе важна роля за успеха или провала на американската посредническа мисия.

В същото време президентът на Израел призова ЕС да преразгледа забраната си за спонсориране на израелските институции, работещи на територията на Палестинската автономия.

„Нека Европейският съюз даде приоритет на мира, тази забрана може да предизвика още една криза”, заяви Шимон Перес.

Израел е по средата на дипломатическа скандал между САЩ и Китай

Нови искри припламнаха в отношенията между Вашингтон и Тел Авив, а и няма съществена промяна в позициите на Иран и палестинците, пише &...

Решението на ЕС влиза в сила през 2014 година. То отново обозначава неблагоразполжението на международните институции относно заселническата програма на Израел, според която се изграждат селища в завзетите през 1967 година земи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com