Превръщат уникално племе в унизителна туристическа атракция

7185
Превръщат уникално племе  в унизителна туристическа атракция

На туристите, които пристигат на Андаманските острови в Индия, се предлага нелегална атракция - ако си платят допълнително, те биха могли да наблюдават, да се хранят и дори да си играят с представители на уникалното племе Джарава, местни аборигени, предаде КРОСС.

Според АФП, туземците, които десетилетия живееха в изолация, сега са подложени на унижения и подигравки. Представителите на племето Джарава живеят в западната част на архипелага Андамански острови в Индийския океан. Те са не повече от 400 души и започнаха да контактуват с външния свят едва в края на миналия век.

Днес, районите в които живее племето, са резерват. Но не за всички това е забранена зона. Местните туроператори водят тук туристи под предлог, че ще се разглеждат пещери. Само за 550 долара туристите могат да се снимат с туземците и да ги нахранят. На аборигените им се подхвърля храна, също като на животните зад клетките в зоопарка. Случвало се е, срещу допълнително заплащане, някои от туристите да имат интимна връзка с жена от племето. Плодовете на тази връзка не се приемат от племето и децата се убиват.

Престъпленията на местните гидове били разкрити от журналиста и фотограф Гетин Чембърлейн. Полицията отцепила района, където живее племето. Сега местните търговци с атракции ги очаква съд и навярно дълъг престой зад решетките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com