При референдум британците биха напуснали ЕС

5472
При референдум британците биха напуснали ЕС

40% от британците биха гласували за излизането на страната им от ЕС, сочат резултатите от проучване, публикувани във в. "Таймс". Това е първото допитване, откакто премиерът Дейвид Камерън каза, че би провел референдум за еврочленството на страната си в края на 2017 г., предаде БГНЕС.

За оставането в общността са 37% от поданиците на Елизабет II. Има и 23 на сто, които засега не са решили как биха гласували, сочи анкетата, проведена от Populus по поръчка на "Таймс". Но като се знае относително как се оформя в последния момент мнението на неопределилите се, вероятно 53% ще бъдат за излизането, а 47% - за оставането в ЕС.

Камерън каза, че първо би искал да предоговори условията, при които Лондон ще остане в общността, преди да назначи плебисцит по новата вече сделка. Но допитването, проведено сред 2000 англичани, показва, че по-голямата част от британците вече имат твърда позиция по въпроса.

Що се отнася до това на кого британците биха гласували доверие за предоговаряне на условията по членството си в ЕС, 36 на сто от тях вярват на Камерън и едва 18% на лидера на лейбъристите Ед Милибанд.

Редактор: Десислава Ушатова

Великобритания предупреди гражданите си да напуснат Бенгази

Спешно съобщение и препоръка към всички свои граждани да напуснат незабавно печално известния и в България либийски град Бенгази разп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com