Путин е най-популярният руски държавник за последния век

5421
Путин е най-популярният руски държавник за последния век

Настоящият премиер и кандидат за трети президентски мандат Владимир Путин е най-популярният руски държавник за последното столетие. Това показват данните от социологическо проучване на Общоруския център за проучване на общественото мнение /ВЦИОМ/, предаде БГНЕС.

Отговаряйки на въпрос при кой ръководител за последните 100 години Русия по-скоро се е развивала в правилна посока, 61% от руснаците определят политиката на Путин като "по-скоро правилна". През 2007 г. процентът на анкетираните, които са оценявали положително неговите достижения, е бил 67. Политическият курс на Дмитрий Медведев се оценява положително от 54% от запитаните.

Като по-малко положителна руснаците определят политиката на император Николай ІІ /1894-1917/ - 31% и лидерите от съветския период, сред които най-малко положителни оценки получават Владимир Ленин и Йосиф Сталин /по 28%/, Никита Хрушчов /24%/. Малко по-високо анкетираните са поставили политиката на Леонид Брежнев /39%/.

Курсът на единствения съветски президент и баща на "перестройката" Михаил Горбачов е определен за правилен от 14% от руснаците, а на неговия приемник и пръв президент на Русия Борис Елцин – от 17%. Според същото допитване, проведено през 2007 г., те отново са заемали последните две места.

Анкетата на ВЦИОМ е осъществена на 29-30 октомври 2011. В нея са участвали 1600 души в 138 населени места в 46 области, края и автономни републики на Русия. Статистическата грешка не надхвърля 3,4%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com