Путин обещава да изгради нова икономика в Русия

5395
Путин обещава да изгради нова икономика в Русия

Руският премиер Владимир Путин обеща да изгради "нова икономика" в Русия, признавайки, че тя все още не може да постигне просперитет заради множеството нередности, въпреки 12-годишната му доминация в страната, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

В опит да покаже, че остава най-добрата надежда на Русия за икономическа стабилност след вълната от протести, Путин признава, че страната е изправена пред "систематична" корупция, "незадоволителен" бизнес климат и "недопустима" зависимост от износа на енергия.

Той дава обещанията в статия за бизнес ежедневника "Ведомости", поредната в която очертава визията си за Русия преди президентските избори на 4 март, на които се очаква да спечели трети мандат в Кремъл. "Да имаме икономика, която не ни гарантира стабилност, суверенитет или благоденствие, е недопустимо за Русия", пише руският премиер.

"Нуждаем се от нова икономика с конкурентоспособна индустрия и инфраструктура, с развит сектор на услугите, с ефективно земеделие", изтъква Путин. Той признава и провала на широко рекламираната програма за модернизация на президента Дмитрий Медведев, когото Путин планира да наследи в Кремъл, след като четири години беше премиер.

"За момента няма никакъв забележим пробив", пише Путин. "Ведомости", един от малкото руски вестници, които последователно критикуват руския премиер, отпечатва статията му в пълния й текст, но в придружаващия я коментар го напада заради това, че не посочва ясно как ще бъдат осъществени реформите.

"Думата "трябва" е използвана в текста 32 пъти, думата "ще" - 19 пъти, "нуждаем се" - 17 пъти, а "необходимо" - 11 пъти. Но кой се крие зад това "трябва"? И какво прави Путин през всички тези последни години?", пита изданието. Статията излиза няколко дни преди новия протест в събота, планиран от противниците на Путин, които се надяват да съберат десетки хиляди хора на шествие по улиците на Москва, което да оспори доминацията на премиера в Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com