Путин обвини САЩ, че се стремят да господстват над света

3710
Путин обвини САЩ, че се стремят да господстват над света

Владимир Путин обвини днес САЩ, че се стремят да господстват над света чрез практиката си да оспорват легитимността на вътрешнополитически процедури, приети в други страни, предаде ИТАР-ТАСС. Руският премиер отправи това обвинение по време на среща със студенти в западносибирския град Томск.

На въпрос на какво се дължи негативната реакция на Запада на състоялите се наскоро избори в Казахстан Путин отговори: "Това е свързано с външнополитическата доктрина на САЩ. Те искат да контролират всичко. Вече говорих за това по време на откритата телевизионна линия. Понякога оставам с впечатлението, че Съединените щати не се нуждаят от съюзници. Те се нуждаят от васали."

Путин: В Русия никога повече няма да има диктатура

Руският премиер и кандидат за президент Владимир Путин увери, че в Русия никога повече няма да има диктатура. Той каза това в момент, к...

По-нататък ръководителят на руското правителство заяви, че САЩ не са готови и не желаят да сътрудничат на равна нога нито с Европа, нито с Русия, пише БТА. Като пример той посочи американските планове за изграждане на система за противоракетна отбрана на европейската територия.

По думите на Путин за САЩ един от начините за въздействие върху света е "всичко да се подлага на съмнение и да се казва, че вие не съответствате на някакви стандарти". А същевременно, допълни руският премиер, те сами изработват тези стандарти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com