Путин продължава да води пред останалите кандидат-президенти

3415
Путин продължава да води пред останалите кандидат-президенти

Премиерът Владимир Путин продължава да води пред останалите кандидати за президентския пост в Русия, сочат данните от проучване на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), предаде РИА Новости.

За Путин са готови да гласуват 49% от респодентите. На второ място е Генадий Зюганов с 11%, а трети – Владимир Жириновски с 9%. След тях се нареждат Сергей Миронов (6%) и Михаил Прохоров (4%).

Путин: В Русия никога повече няма да има диктатура

Руският премиер и кандидат за президент Владимир Путин увери, че в Русия никога повече няма да има диктатура. Той каза това в момент, к...

Според данните за една седмица Путин е загубил 3%, като в същото време се е увеличила подкрепата за Прохоров и за Миронов.

В същото време Централната избирателна комисия на Русия (ЦИК) официално отказа да регистрира кандидатурата на Григорий Явлински, един от основателите на партия „Яблоко”, за участие в президентските избори, предаде ИТАР-ТАСС.

Причината за решението е проблеми със събраните подписи от граждани. Проверка на ЦИК е установила, че над 25% от подписите в документите са недостоверни и недействителни, което е с 5% над допустимото от закона.

По този начин Явлински няма да може да вземе участие в изборите на 4 март.

Путин призова имигрантите да не обособяват етнически квартали

Руският премиер Владимир Путин призова имигрантите да не създават етнически квартали, предаде ИТАР-ТАСС. В съвременния свят, когато хо...

Григорий Явлински два пъти се е кандидатирал за президент на Русия. През 1996 година той спечели 7,4% от гласовете, а през 2000 година – 5,3%.

ЦИК отказа да регистрира и губернатора на Иркутска област Дмитрий Мезенцев. Причината за това решение е, че Мезенцев не е успял да събере 2 милиона валидни подписа в своя подкрепа, а невалидните подписи са над максимално допустимите до закон 5%, предаде ИТАР-ТАСС.

Не се планира губернаторът да оспори заключението на ЦИК.

Президентските избори в Русия ще се проведат на 4 март.

Руснаците давят мъката в алкохол

Нивото на икономическия оптимизъм сред русото население остава едно от най-ниските в групата на развиващите се държави, в която влизат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com