Ромни инвестирал във фирми, изнасяли работни места от САЩ

3551
Ромни инвестирал във фирми, изнасяли работни места от САЩ

Кандидатът за президент на Съединените щати Мит Ромни и неговата фирма инвестирали в редица компании, изнасяли американски работни места в чужбина през 90-те, съобщи "Вашингтон пост", цитиран от БГНЕС.

Позовавайки се на документи на щатските регулатори, "Пост" обяви, че Бейн Кепитъл – компанията, която Ромни основа и води цели 15 години, инвестирала във фирми, създавали кол центрове и фабрики в ред държави.

"Макар че Бейн не е била основният играч, инвестиционната фирма е участвала в процеса още от самото начало, когато изтичането на работни места от Съединените щати започна да се засилва", отбеляза изданието.

Докладът застрашава да подкопае едно от основните послания в кампанията на Ромни – да върне безработните американци на работа, като създаде необходимия брой работни места, осланяйки се на дългогодишния си опит и успех в частния сектор.

Неотдавна републиканецът обвини Китай, че "изсмуква" американски работни места с икономическата си политика. Той също така нападна президента Барак Обама, че е твърде мекушав по въпроса за валутните манипулации на Пекин.

Редактор: Сияна Любомирова

Семейството на Ромни не искало той да се кандидатира

Синовете на Мит Ромни призовали баща си да не се кандидатира за Белия дом, тъй като се ужасявали от мисълта, че ще бъдат в центъра на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com