Румъния в смъртоносна зимна хватка, една българка загина

6046
Румъния в смъртоносна зимна хватка, една българка загина

По пътя между Гюргево и Букурещ вчера, армейски части, които почиствали пътя от навявания и преспи, са открили по стърчащия връх на антената затрупан лек автомобил, съобщи Иван Жуветов – директор на румънския културен център – Видин, като се позова на румънската телевизия „Prima tv”, предаде Фокус. Според информацията, в колата е имало две жени в безсъзнание, които се оказали български гражданки. По пътя за болницата, една от тях е починала.

Според метеорологичните служби за вчера и днес в някои части на Румъния температурите са паднали до минус 25 градуса. Десетки хиляди румънци от 408 селища в 18 окръга са без ток. Затворени са 700 училища. Много тежки верижни катастрофи има по международните пътища и преминаването става трудно.

Румъния е парализирана, танкове чистят снега

Южна Румъния бе парализирана днес от обилни снеговалежи, като близо тридесет национални пътища са затворени за движение, а 28 полета от...

Възрастна жена е намерена мъртва на улицата в селище в окръг Дъмбовица, Южна Румъния, като се предполага, че е починала от студ, съобщава агенция Аджерпрес. Осемдесет и седем годишната жена, която била с психически проблеми, имала навика да изчезва от дома си. Тя била намерена мъртва тази нощ на тротоар в село Корбий Мар, предаде БТА.

Сложната зимна обстановка в южните и източните части на Румъния продължава и днес. Министерството на вътрешните работи съобщи, че към 10:00 ч. днес са били блокирани от снеговете 100 души и 88 превозни средства. 576 лица са временно настанени в подслони заради неблагоприятните метеорологични условия.

От министерството на вътрешните работи посочиха, че за разчистване на снега и осигуряване на нормално движение на терена са 3 841 служители на министерството и други държавни институции, както и 1 703 специализирани машини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com