Санди затихва: В САЩ скърбят за жертвите и пресмятат щетите

5087
Санди затихва: В САЩ скърбят за жертвите и пресмятат щетите

Към настоящия момент ураганът Санди отслабна до буря, скоростта на вятъра в епицентъра е 64 километра в час. Бурята продължава навътре в континента, в посока Средния запад и района на Големите езера. Според синоптиците Санди ще предизвика там проливни дъждове, но вече не представлява сериозна заплаха. Въпреки това числото на жертвите продължава да расте: по последни данни са загинали 50 души. Щетите от стихията предварително се оценяват на 20 милиарда долара, без електричество останаха повече от 8 милиона души. Отделно Санди отне още 60 живота в Карибския регион, предаде БЛИЦ.

Възстановителните работи в пострадалите райони вървят без почивка. Във Вашингтон отново тръгнаха автобусите, след като целият обществен транспорт бе спрял в неделя. Също така по съображения за безопасност бе спрян железопътният транспорт и междуградските автобуси.

Ню Йорк бавно се връща към нормалния си ритъм след опустошението "Санди"

В САЩ бурята “Санди”, преминалата през Източното крайбрежие на САЩ, отне живота на 50 души и остави без ток над 8 милиона д...

Летищата в американската столица вече работят на нормален режим, въпреки че самите авиокомпании са отменили над 80 на сто от полетите си. Ръководството на летищата “Роналд Рейгън” и “Джон Далъс” заявиха готовност да приемат всякакви заявки. В силно пострадалите Ню Йорк и Род Айлънд вървят работи по възстановяването на транспортната инфраструктура. Министерството на транспорта отдели за това 13 милиона долара. Метрото ще започне работа в края на седмицата.

В Ню Йорк вече тръгнаха първите дежурни автобуси. Властите на града обещават, че нормалната им работа ще бъде възстановена до края на деня. В идните дни общественият транспорт в града ще бъде безплатен. Също така до края на деня ще започнат нормалната си работа международното летище “Джон Кенеди” и фондовата борса, която не бе спирала работа заради природно бедствие от 1985 г.

В Манхатън започнаха да почистват след урагана. Режат се и се прибират повалените дървета, почистват се изпадалите керемиди, корнизи, съборените огради. Местните жители и градските служби рамо до рамо разчистват наносите по паркове и улици.

Въпреки очевидното подобрение, продължават да пристигат данни за размера на разрушенията. В Куинс разрушителен пожар е унищожил 111 къщи, още 20 са силно пострадали. А заради урагана президентът на САЩ Барак Обама отмени традиционното празнуване на Хелоуин в Белия дом.

Ураган донесе "октомврийска изненада"

„Октомврийските изненади”, които целят да повлияят на изборите, обикновено са дело на човек, а не на Бог. Но ураганът &bdq...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com