САЩ към Израел: Колонизацията подкопава мирните усилия

9523
САЩ към Израел: Колонизацията подкопава мирните усилия

САЩ открито предупредиха своя съюзник Израел, че проектите за строежи в заселническите колонии в окупирания Източен Йерусалим подкопават мирните усилия на държавния секретар Джон Кери, предаде БГНЕС.

"Израелците трябва да приемат, че продължаването на строителните дейности в заселническите колонии и изграждането на нови жилища в Източен Йерусалим са контрапродуктивни за каузата на мира. Ние не приемаме легитимността на продължаващата израелска колонизация, която може да подкопае усилията за мир", заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки.

Потвърждавайки традиционната позиция на администрацията на Барак Обама за израелско-палестинския мирен процес и за решението с две държави, говорителката призова Израел "да признае, че независима Палестина трябва да бъде жизнеспособна в бъдещите истински граници".

"Важно е двете страни да действат за създаване на климат на доверие, върху който ще се гради трайният мир между израелците и палестинците", подчерта Дженифър Псаки.

Ливан обстрелва Израел

Ливан нанесе ракетен удар по Израел. Изстрелването на ракетата, по някои данни, е направено по израелска територия от ливанския град Ма...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com