САЩ не признават Палестина за самостоятелна държава

11393
САЩ не признават Палестина за самостоятелна държава

САЩ не признават Палестинската автономия за самостоятелна държава. Това заяви официалният представител на Държавния департамент на САЩ Виктория Нуланд, цитирана от Интерфакс.

„В съответствие с нашата политика ние неизменно ще продължим да я назоваваме Палестинска администрация дотогава, докато не бъде постигнато споразумение чрез преговори за създаване на държава с определени граници”, посочи тя.

Абас нареди: "Палестинска държава" върху официалните документи

Палестинският президент Махмуд Абас е разпоредил в неделя да започне работа по изготвянето на нови паспорти, лични карти, шофьорски кни...

Това изявление беше направено в коментар на неотдавнашния указ на президента на Палестинската автономия Махмуд Аббас за преименуване на палестинските територии на Държава Палестина.

Дипломатът в тази връзка подчерта, че една държава трябва да бъде създадена единствено посредством двустранни преговори, а не с помощта на проста риторика, названия и етикети.

Преди дни пък стана ясно, че мнозинството от израелците подкрепя създаването на отделна палестинска държава, но няма надежда за мирно споразумение, съобщи израелският всекидневник „Израел Хайом”.

На въпроса: "Подкрепяте ли идеята за две отделни държави на двата народа, тоест създаване на палестинска държава, отделна от Израел?", почти 54 % от анкетираните са отговорили положително, докато 38% са отхвърлили идеята.

Абас: Палестина иска държава в границите от 1967 г.

Палестинският народ ще се бори за независима държава в границите от 1967 година със столица Източен Ерусалим. Това заяви президентът на...

По-голямата част от положително отговорилите обаче смятат мирното споразумение с палестинците за невъзможно, а 55% не припознават президента на Палестинската автономия Махмуд Аббас, като „партньор за мир”.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com