Секстуризмът носи $100 млн. годишно

10400
Секстуризмът носи $100 млн. годишно

Милиони мъже в наши дни кръстосват света в търсене на разнообразие и удоволствие от платен секс. Не малка част от тези "пътешественици" предпочитат секс с малолетни момичета или момчета, пише италианският в. "Република" в разследване за този глобален обществен проблем. Специалисти, студенти, работници, служещи оставят вкъщи съпругите и децата си и се юрват по разни дестинации да търсят полови услуги. По данни на Световната организация по туризма това правят около 3 000 000 души годишно, като всеки шести от тях иска секс с непълнолетни, предаде Стандарт нюз.

През последните години на върха в класацията за търсене на подобни заплащани услуги са се изкачили италианците. Мъжете от Ботуша са на първо място в тази категория туристи, посещаващи Бразилия, Колумбия и Доминиканската република. Любима дестинации за тях е и Кения.

Секс туризъм за жени на фестивала в Кан

Стандартният стереотип за секс туризъм е румени германци с бирени коремчета се забавляват с млади азиатки... докато някой не изгърми и ...

Има индивидуални туристи, предпочитащи да импровизират. Има също и мераклии за секс, които разчитат на компании, действащи като малки местни туристически агенции. Те обслужват клиенти от богати държави, дошли в бедни страни, където телата се продават на ниска цена. Както се вижда, географията на сексуслугите и на бедността съвпадат, констатира в разследването си "Република".

Все по-често секстуристите от Италия пристигат в страните на сексуслугите на групи. Начело е "старши на групата", който има връзки със семейства на местни девойки, родствениците на които продават телета им. В други случаи като посредници се явяват местни таксиметрови шофьори или полицаи.

Практиките за ползване на сексуслугите са различни. Например в Колумбия се прилага предплащане за девойката или юношата. Още при пристигането си на летището любителят на платената еротика може да си купи карта, която му дава право да се настани в хотел и да ползва там услуги на проститутки за определен брой дни. Услугите обикновено се извършват от момичета и момчета, третирани като сексуални роби от техни роднини или хора от мафията.

Има много форми на замаскиране на сексуалното робство. В Монголия например е регистриран туроператор, който организира секстурове, представяни като "спортен риболов".

Любовта не може без секс

Канадски изследователи доказаха, че любовта не може да съществува без секс. Учени от университета "Конкордия" в Монреал направили дв...

В Молдова, където са на мода сексчатовете, секстуризмът също набира скорост. Там има много туристически агенции, предлагащи гостоприемство на чужденци с предварително посочена цена на сексуалните услуги.

В резултат на разследването си в. "Република" съставя обобщен портрет на типичния секстурист. Според вестника сексуалните услуги се търсят най-много от мъже на възраст от 20 до 40 години. По време на 15-дневен туристически тур някои от младите и ненаситни за плът мъже имат на ден по 20-30 срещи, разказва Марко Скарпати от организацията за борба срещу сексуалния туризъм, в който често се експлоатират малолетни.

Сексуалният туризъм е световен бизнес с годишен оборот от 80 до 100 милиарда долара. Затова с това явление не е лесно да се води борба, заключава в разследването си в. "Република".

Редактор: Яна Баярова

Кое е най-доброто място за свалка?

Френски социолози разкриха кое е най-доброто място, където мъжете да търсят своята половинка – цветарски магазини. В експеримент...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com