Шефката на МВФ: Фалит на Гърция не е мислим

4938
Шефката на МВФ: Фалит на Гърция не е мислим

Генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви, че фалит на Гърция не е мислим. Тя каза това в обстановка на проточващи се преговори между Атина и частните й кредитори за опрощаване на част от гръцкия дълг, предаде Франс прес.

"Такъв вариант не е мислим. Ще трябва да се постигне споразумение" с банките, заяви Лагард във вечерните новини на телевизия Франс 2. Тя припомни, че е било решено и частните кредитори да претърпят някакви загуби и изрази желание да има бърз напредък при определяне на размера на опрощаване на гръцкия дълг към частните кредитори.

Брюксел се изгуби в гръцкия лабиринт

В Брюксел бе открит новият сезон на напрегнатите антикризисни преговори. В понеделник въпросът за спасяването на европейската икономик...

"Целта е Гърция е да се върне към приемливи равнища на дълга си поне в средносрочен план", подчерта Лагард. Нямам съмнения за политическата воля на лидерите от ЕС да съхранят единството на еврозоната, но са нужни съгласувани и ефикасни действия, добави бившата френска министърка на икономиката.

Днес ЕС отново изрази силно недоволство към Гърция и заплаши да спре финансирането й ако не се приложат обещаните икономически реформи.

След като поискаха повече усилия от Атина, министрите на финансите от ЕС поискаха писмено поемане на ангажименти от основните политически формации на Гърция. Частните кредитори пък повториха позицията си, че не искат да опрощават повече от 50 процента от дълга на Гърция. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com