Шимон Перес: Без подкрепата на САЩ загиваме

10353
Шимон Перес: Без подкрепата на САЩ загиваме

Израел не трябва да губи подкрепата на Вашингтон, защото без нея страната няма да е в състояние да защитава своите интереси, заявява израелският президент Шимон Перес в интервю за в. "Ню Йорк таймс".

Ние не трябва да загубим подкрепата на САЩ. Именно тя ни дава възможност да защитаваме интересите си. Ако Израел остане сам, враговете ще го погълнат", подчертава Перес.

Според него без подкрепата на Вашингтон еврейската държава ще бъде като "дърво сред пустинята".

Започна предизборната кампания в Израел

Официалната предизборна кампания по радиата и телевизиите във връзка с парламентарните избори в Израел на 22 януари започна днес. Дес...

С това изявление той коментира медийните информации, че президентът на САЩ Барак Обама и израелският премиер Бенямин Нетаняху изпитват взаимна неприязън.

В същото време Чък Хейгъл, който се очаква да бъде одобрен от Сената на САЩ за министър на отбраната, обеща „пълна подкрепа” за Израел, след като американски конгресмени разкритикуваха неговите възгледи за Близкия изток. „Няма нито едно доказателство, че съм настроен срещу Израел. С нито едно свое гласуване не съм накърнил интересите на Израел”, подчерта бившият републикански сенатор в интервю за вестник „Линкълн Джърнъл Стар”.

Хейгъл посочи, че докато не бе обявена номинацията, се е намирал в „ничия територия, без да има възможността да отговори на обвиненията, лъжите и изопачаването на фактите”, докато той е демонстрирал „недвусмислена, тотална подкрепа за Израел”.

Чък Хейгъл е известен опонент на войната с Иран и критик на израелското влияние върху Вашингтон.

САЩ не признават Палестина за самостоятелна държава

САЩ не признават Палестинската автономия за самостоятелна държава. Това заяви официалният представител на Държавния департамент на САЩ ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com