Шок! В Босна най-често крадат... кебапчета!

7230
Шок! В Босна най-често крадат... кебапчета!

Жителите на Босна и Херцеговина миналата година са крали със 100 % повече от 2010 г., като най-често нарушенията на закона са били за парче хляб, мляко и... кебапче, съобщава "Канал 77", цитиран от КРОСС.

Официалната статистика сочи, че в Босна и Херцеговина почти няма ден да не е задържано лице, което да е откраднало бензин от чужд резервоар или хляб и литър мляко от магазина. Годишно в търговските обекти в страната се краде около 1% от стоката от общия оборот, уточмняват анализатори.

От обектите за бързо хранене в Босна и Херцеговина най-много се крадат кебачтетата, ароматните хлебчета и млякото, а не-рядко клиентите посягат и на месо, цигари и алкохол. 

Според полицейските данни най-често се крадат хранителни продукти като сирене, хляб, мляко, салам, хот-дог, пастети, кебапчета, както и цигари, алкохол, кафе и бензин. 

"Главно се крадат продукти за хранене, което е показател, че стандартът на живот е отчайващ и че хората не разполагат дори  с основни продукти за оцеляване", посочва Боян Коледа, професор по икономика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com