Силвио Берлускони оглави дясноцентристката коалиция

9862
Силвио Берлускони оглави дясноцентристката коалиция

Бившият премиер на Италия и лидер на партия „Народ на свободата” Силвио Берлускони беше официално обявен за лидер на дясноцентристката коалиция, съобщи агенция „Фокус“. Това потвърди ръководителят на избирателния щаб на партията, която днес е заявила пред вътрешното министерство на страната, което изпълнява функциите на избирателна комисия, партийния символ, под който ще се обединят седем политически партии на предстоящите на 24-25 февруари парламентарни избори.

Първоначално Берлускони представи кандидатурата си за поста на премиер, но след това промени решението си, обявявайки, че в случай на победа той няма намерение да оглави отново кабинета, а по-скоро би заел поста министър на икономиката. 76-годишният политик отбеляза, че премиер ще бъде по-младият от него негов съпартиец Анджелино Алфано.

Берлускони: Обвинен съм във всичко само не, че съм гей

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който не крие амбициите си да се върне в управлението на Апенините, заяви в свое интервю,...

Основни политически съперници на партията на Белускони и неговите съюзници ще бъдат левоцентриските сили, които оглавява лидерът на Демократическата партия на Италия Пиер Луиджи Берсани, и центристите, чиято коалиция оглавява Марио Монти, ръководил италианското правителство в течение на година и подал оставка на 21 декември.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com