Сирия ще посрещне американските самолети с камикадзета

15370
Сирия ще посрещне американските самолети с камикадзета

Сирийските военновъздушни сили са готови да използват пилоти-камикадзета за отразяване на вероятното нападение на САЩ и техните съюзници, съобщава "Гардиън", цитирана от БГНЕС.

Един от офицерите в база на ПВО край Дамаск съобщи, че вече е създадена "група камикадзета-мъченици", в чийто състав влизат 13 летци.

"Ако се успеем да се противопоставим на вражеската авиация, тогава ще ни помогнат летците, готови да се врежат в самолетите на противника", каза той.

Офицерът заяви, че в редовете на сирийската армия има над 8000 мъченици, готови да дадат живота си във всеки един момент, за да спрат агресорите.

В същото време стана ясно, че Великобритания изпрати шест бомбардировача "Тайфун" от Кралските военновъздушни сили в Кипър, за да защитават британските интереси на фона на нарастващото напрежение заради Сирия. Това съобщи министерството на отбраната.

Мисията на ООН напуска Сирия в събота

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун в разговор с американския президент Барак Обама е помолил да се даде време на международните е...

Самолетите няма да участват в никакви преки военни действия, уточни министерството в момент, когато британският парламент се готви да обсъди предложение на правителството за възможен отговор на химическата атака край Дамаск миналата седмица.

"Това просто е предпазва мярка за гарантиране защитата на британските интереси и отбраната на нашите суверенни бази в момент на засилено напрежение в по-широкия регион", съобщи министерството.

"Те не са предислоцирани, за да участват във военни действия срещу Сирия", допълни то. Британските депутати ще трябва да се върнат за второ гласуване в друг ден, след като опозицията блокира плановете на премиера Дейвид Камерън за окончателно гласуване днес, предизвиквайки гняв в редиците на управляващите.

 

Асад: Сирийският народ ще победи

Противопоставянето между Сирия и Запада ще влезе в историята и сирийският народ ще победи. Това заяви президентът Башар ал Асад на ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com