Сноудън е на "Шереметиево", защото няма валиден паспорт

3126
Сноудън е на "Шереметиево", защото няма валиден паспорт

Издирваният от САЩ бивши консултант на ЦРУ Едуард Сноудън не може да напусне московското летище "Шереметиево", където според руските власти се намира, тъй като няма валиден паспорт, заяви днес източник, запознат с казуса, цитиран от агенция РИА Новости.

"Сноудън няма валидни документи и затова не може да пътува нито за Куба, нито, за където и да било", подчерта той. САЩ съобщиха, че са анулирали паспорта на Едуард Сноудън и настояват той да бъде арестуван и екстрадиран, за да бъде съден за шпионаж. От своя страна, Еквадор, от който той поиска политическо убежище, опроверга снощи твърдението на основателя на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асанж, че Кито му е издал някакъв документ, за да го представи като бежанец и по този начин да може да пътува.

Очакваше се Сноудън да отпътува от Москва за Куба, а от там - за Еквадор, но той все още се намира в транзитната зона на Шереметиево. Стана ясно и че Венецуела също проявява склонност да приюти Сноудън.

Венецуела ще приеме Сноудън, ако той поиска

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е страната му почти сигурно би дала политическо убежище на бившия сътрудник на ЦРУ ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com