Солунският митрополит: Всеки грък, който купува от Македония, е предател

6911
Солунският митрополит: Всеки грък, който купува от Македония, е предател

Солунският гръцки митрополит Антимос тези дни съобщи, че всеки, който купува македонски продукти, е предател, съобщава "Скай", цитиран от КРОСС.

Той отправи остри критики и към онези, които купуват гориво и други продукти от Македония, защото там е по-евтино, подчертавайки, че по този начин те подпомагат враговете си.

Солунският митрополит Антимос в своето последно интервю заяви категорично, че "Гърция няма да даде на Скопие името Македония". Той не пропусна да похвали и новият гръцки премиер заради възобновената дейност на Министерството за Македония и Тракия.

В същото време македонският вестник “Дневник” пише днес, че Македония вече 20 години не може да ползва свободно пристанището в Солун, заради проблема с името. Според изданието Македония няма излаз на море, но според конвенциите на ООН трябва да има специален статут при ползването на пристанищата. Подобен статут имала Австрия, която ползвала италианската инфраструктура.

Договорът за избягване на двойно данъчно облагане трябва да бъде тема на дискусия между представителите на външните министерства на двете страни, който трябва да се състои през есента в Скопие.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com