Сръбското МВР: Готвеше се покушение срещу Тадич

3645
Сръбското МВР: Готвеше се покушение срещу Тадич

Сръбският вестник Blic оповести за подготвяно покушение срещу президента на страната Борис Тадич и някои високопоставени лица.
Според изданието, на 13 януари високопоставен служител от МВР на Сърбия получил съобщение на мобилния си телефон за покушението срещу Тадич, вътрешния министър Ивица Дачич, патриарх Ириней и директора на полицията Милорад Вельович, предаде БЛИЦ.

Авторът на съобщението бил човек, добре осведомен за ставащото в криминалните кръгове и лично чул как се подготвя покушението.

Според източника на Blic в МВР, съобщението не било заплаха, а предупреждение, и било възприето съвсем насериозно.

Информаторът изрично отбелязал, че планираното престъпление трябвало да бъде не по-малко грандиозно, отколкото опита за взрив в Баня Лука. В началото на този месец полицията откри оръжие и взривно вещество в спортната зала „Борик” в Баня Лука, столицата на Република Сръбска. Разкритието станало ден преди в „Борик” да се състои тържество с участието на Тадич и патриарх Ириней в чест на основаването на Република Сръбска.

С подозрение за тероризъм полицията е арестувала 61-годишния Бошко Станишлевич, който вече си признал, че е скрил в „Борик” оръжието и тротила. Мотивите му се изясняват.

През април 2010 година Тадич получи анонимни заплахи в социалната мрежа Facebook. Малко преди това Ивица Дачич съобщи, че ред високопоставени лица като президента, редовно получават заплахи от влиятелни наркокартели.

През 2008 година Blic разказа за писмо със заплахи до Тадич. Тогава заплахите бяха свързани с отделянето на Косово от Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com