Су Чи: Вярвам, че ще доживея напълно демократични избори

2900
Су Чи: Вярвам, че ще доживея напълно демократични избори

Демократичната икона на Мианмар Аунг Сан Су Чи заяви, че смята, че ще се проведат „напълно демократични избори”, докато е жива. Су Чи даде интервю за Би Би Си преди да се срещне с британския външен министър Уилям Хейг.

Опозиционният лидер, който планира да се яви на парламентарните избори през април, съобщи, че не знае дали ще има шанс да се кандидатира за президент на страната.

„Дори не съм сигурна, че това е нещо, което бих искала да направя, или което ще направя”, заяви Су Чи. „Мисля, че ще се проведат напълно демократични избори до края на живота ми, но разбира се не знам колко дълго ще живея”, добави тя.

На въпрос, свързан с отричането от правителството, че има политически затворници, тя заяви, че властта може да казва каквото иска, но политическите затворници трябва да бъдат освободени.

Миналата година в Бирма бяха проведени първите избори от 20 години насам, които сложиха край на военното управление в полза на официално гражданско правителство.

От своя страна британският външен министър Уилям Хейг заяви, че Мианмар е обещал да освободи още политически затворници. Хейг направи изявлението си, след като проведе среща с колегата си от Мианмар при първото посещение в страната на британски външен министър от 55 години насам.

Мианмарският външен министър Вуна Маунг Лви е дал уверение на Хейг, че промените в Мианмар са необратими.

Посещението на Хейг е най-скорошното от поредицата визити на водещи световни дипломати след първите избори в страната от 20 години насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com