Съдбата на Гърция за изход от кризата се решава до 60 дни

5211
Съдбата на Гърция за изход от кризата се решава до 60 дни
Гърция да напусне еврозоната, предлага управителят на чешката централна банка

Съдбата на Гърция за изход от кризата се решава до 60 дни, тъй като в рамките на този срок се очаква - до средата на март - да бъде приложена схемата за отписване на част от нейния дълг (по нея вече се водят преговори), да бъде сключен вторият заем, обещан от европейските лидери в края на октомври, който е на стойност 130 млрд. евро, и от него да бъде отпуснат първият транш в размер на 89 млрд. евро, пише в. "Етнос".

Първите 60 млрд. от тези 89 млрд. евро се очаква да дойдат между 1 и 10 февруари. Ако това финансиране не бъде осигурено и възникнат закъснения, Гърция може да се окаже пред опасността от спиране на плащанията и да изпадне в състояние на дефолт, коментира изданието.

В Гърция погнаха данъчните със скъпи вили и офшорки

Новосъздадената в Гърция финансова прокуратура погва данъчни служители, за които има данни, че притежават скъпи вили, луксозни хотели и...

Финансовото министерство обяви, че преговорите с тройката кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ ще започнат на 16 януари и че на тях основно ще се обсъждат въпроси, свързани с бюджетния дефицит на Гърция и рецесията в страната, както и исканията на тройката за орязване на заплатите и в частния сектор.

Гърция трябва да напусне еврозоната и да обезцени новата си валута. Това предлага управителят на чешката централна банка Мирослав Сингер в интервю за "Хосподарске новини", цитирано от гръцкия в. "Вима".

Сингер смята, че европейците по-скоро трябва да помогнат на банките, които се нуждаят от рекапитализация, вместо да отделят време на Гърция, която, по думите му, представлява едва 2 на сто от европейската икономика.

От момента, в който няма желание да бъде дадена на Гърция една значителна сума от европейските структурни фондове, не виждам да има друго решение освен това Гърция да напусне еврозоната, изтъква банкер номер едно на Чехия. БТА

Германски финансист: Гърция вече е фалирала

Гърция вече е фалирала, отписването на 50 на сто от нейния дълг не е достатъчно, а гръцкото правителство трябва да каже, че не е в съст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com